Секрети запам'ятовування der, die, das більш ефективно

Багато моїх учасників курсів кажуть мені, що це їхня найактуальніша проблема: Як вони могли ефективніше запам’ятовувати der, die, das?  

Ось декілька дуже стислих ідей, які повинні дати загальні вказівки щодо того, що робити.

• Це нормально, що ми забуваємо слова. Також на нашій рідній мові. (Ви ніколи не потрапляли в ситуацію, коли не знали, що відповісти?)

• Ми ніколи не досягнемо 100%, але ми можемо покращити наші показники з 45% до 72% (усі цифри служать лише для ілюстрації)

• У німецькій мові сотні тисяч іменників.

• З усіх цих слів 95% ви ніколи не вживете жодного разу у своєму житті.

• З решти 5% (можливо, 20 000 слів), можливо, 20% ви будете використовувати регулярно (частіше, ніж раз на рік).

• Логічно, що ви повинні вивчити їх спочатку.

• З цих 4000, можливо, 50% з них можна правильно визначити, дивлячись на закінчення. (Жіночі закінчення: -in, -ung, -schaft, -heit, -keit тощо)

• Тепер у вас є 2000 слів для запам’ятовування.

Що з ними робити?

 (З вересня / жовтня у мене буде одна онлайн-група з вивчення німецької мови, рівно на вісім учасників, і я даватиму пояснення українською. Якщо ви хочете отримати інформацію, як тільки курс відкритий для реєстрації, натисніть тут. Ми не будемо працювати з підручником, як у школі. Ми зосередимось виключно на усуненні ваших помилок і на професійному вираженні.)

1. Позначте всі слова, що мають різну граматичну стать, рідною мовою. (Якщо вашою рідною мовою є англійська, поганою новиною є те, що вам потрібно включити всі слова).

2. Перевірте всі слова, що залишились (можливо, 800) і позначте всі помилки.

3. Можливо, ви отримуєте 500 слів.

4. Позначте всі слова, які ви вживали рідною мовою принаймні один раз протягом останніх двох тижнів.

5. Можливо, ви отримаєте остаточний список із 100-200 слів.

6. Запам’ятайте der / die / das для цих слів, використовуючи додатки, такі як «Anki» або більш традиційні методи. Це цілком здійсненне завдання.

7. Вам слід періодично повторювати кроки 2-5.

Як ви отримуєте ці початкові списки?

• Вони залежать від вашої професії та інтересів.

• В Інтернеті існує безліч списків із професійними термінами для всіх видів професій.

• Складіть список слів, які ви спеціально використовуєте у своєму приватному житті. Можливо, ви любите ловити рибу. Або ви збираєте каміння, метеликів чи іграшки.

Однак більшість тих, хто вивчає німецьку мову, цього робити не буде. Чому? Це вимагає інвестування певної кількості часу на початку. І багато з нас не хочуть розставляти пріоритети. Вони думають: мені потрібно знати все або нічого.

---

Хочете отримати безкоштовне членство в моїй групі на Facebook для вивчення німецької мови? Там ви будете отримувати оновлення про мої статті. І ви можете запитати мене про все, що стосується вивчення німецької мови.

https://www.facebook.com/groups/1096640910859372

Якщо ви хочете почути, як я розмовляю українською з німецьким акцентом, будь ласка, прослухайте мій щотижневий підкаст з психології: https://anchor.fm/ukrainianwop

Герхард Орбанд - викладач психології праці та організаційної психології, викладач німецької мови та автор книг з Гамбурга / Німеччина, який в даний час знаходиться в Молдові / Південно-Східній Європі.


Comments

Popular posts from this blog

Чи можете ви вгадати рід запозичених слів німецькою мовою?

Небезпека спрощених курсів німецької мови

Міф. Щоб добре говорити німецькою, достатньо багато практики