Як ви можете систематизувати свій процес вивчення німецької мови

 

Багато з нас навчаються дуже непослідовно. Ми інтенсивно вчимося протягом декількох місяців. Після цього робимо довшу перерву. Після цього ми міняємо викладача, підручник або онлайн-курс. А потім знову робимо перерву.

Відомий дизайнер Дітер Рамс мав такий девіз: «Менше, але краще» (Weniger, aber besser). Спробуйте застосувати цей принцип до всього, що ви робите під час вивчення німецької мови.

Найкращий підхід - робити кожен день дуже мало, але послідовно.

Ви повинні мати такі частини ефективної системи навчання:

1. Розпорядок дня. Не довше двадцяти хвилин. Як фітнес-програма. Запишіть це на папері. Експериментуйте з різними типами вправ та модифікуйте розпорядок дня.

2. Папка з усіма необхідними таблицями та списками для вивчення граматики: неправильні дієслова, дієслова у давальному відмінку, прийменники з різними відмінками, дієслова з прийменниками тощо.

3. Багато інших списків.

4. Регулярні тести.

Ось докладніше.

(З вересня / жовтня у мене буде одна онлайн-група з вивчення німецької мови, рівно на вісім учасників, і я даватиму пояснення українською. Якщо ви хочете отримати інформацію, як тільки курс відкритий для реєстрації, натисніть тут. Ми не будемо працювати з підручником, як у школі. Ми зосередимось виключно на усуненні ваших помилок і на професійному вираженні.)

Ідеї ​​для різних списків

1. Мої типові помилки

2. Граматичні теми, які мені потрібно вивчити або повторити

3. Слова, які важко перекласти

4. Слова, які важко написати (Rhythmus, gucken, Saite тощо)

5. Слова з подібною, специфічною орфографічною проблемою (слова з подвійним "аа", наприклад: Haar, Saat, Aal, Paar, Aas, Waage, Staat тощо)

6. Слова з конкретною проблемою вимови (слова з глотальною зупинкою: beenden, beobachten, Beamter тощо)

7. Слова, яких слід уникати.

8. Питання для початку будь-якої розмови.

Ідеї ​​для повсякденного життя:

1. Ви можете написати особистий щоденник / журнал.

2. Ви можете щодня записувати себе на свій мобільний телефон.

3. Ви могли говорити по-німецьки перед дзеркалом.

4. Ви могли б відмінювати кожен день п’ять дієслів.

5. Ви можете спробувати виявити особливі граматичні форми у газетній статті (Підкресліть усі вирази у родовому відмінку. Знайдіть усі пасивні конструкції тощо).

---

Хочете отримати безкоштовне членство в моїй групі на Facebook для вивчення німецької мови? Там ви будете отримувати оновлення про мої статті. І ви можете запитати мене про все, що стосується вивчення німецької мови.

https://www.facebook.com/groups/1096640910859372

Якщо ви хочете почути, як я розмовляю українською з німецьким акцентом, будь ласка, прослухайте мій щотижневий підкаст з психології: https://anchor.fm/ukrainianwop

Герхард Орбанд - викладач психології праці та організаційної психології, викладач німецької мови та автор книг з Гамбурга / Німеччина, який в даний час знаходиться в Молдові / Південно-Східній Європі.

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Небезпека спрощених курсів німецької мови

Яка різниця між "erhalten", "bekommen" та "kriegen"?

Допоможіть! У мене є два-три дієслова в одному речен